The Road to Recovery - sikeres online webinárium

„The Road to Recovery” címmel szerveztünk online webináriumot a Dr. Bodó Traininggel közösen. A válságból adódó vállalati ill. nemzetközi problémákról szóló bevezetők után a résztvevők megismerhették a Recovery Management (RCM) programot, és hallhattak az új normalitás megjelenéséről.

Négy sikertényező válsághelyzetben

Szűts Ildikó a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. februárban kinevezett vezérigazgatója izgalmas képet festett arról, hogyan csöppent be hirtelen a vírus okozta krízis kellős közepébe. Vezetőként négy dolgot kezelt kiemelt fontossággal ebben a helyzetben: a csapatműködést, kulcspozícióban lévő munkatársakat, a pozitív motivációt, és az operatív működési feladatokat. Hangsúlyozta, hogy a stratégiai beruházásokról ebben az időszakban sem szabad lemondani, mint ahogyan ez a korábbi, 2008-as válság idején is beigazolódott.

Olyan, mint az olajválság _Dr. Bozsik Sándor_ a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának docense, a Pénzügyi Intézeti Tan-szék vezetője a koronavírus okozta válságot hasonlította össze a korábbiakkal. A mostani válság nem a 2008-as pénzügyi, hanem leginkább a 1973-as olajválsághoz hasonlítható; extrém piaci és társadalmi helyzet, munkaerő kiesése, utazási korlátok, és mivel a vásárlók nem tudják költeni a pénzüket, kínálati sokk. A válság rövid idő alatt a világ vezető gazdaságaiban is nagy romlást okozott. Kínában például 1992 óta ez volt az első gazdasági visszaesés (7%), és az olajár reálértékben 50 éve nem volt ilyen alacsony.

További információk RCM programunkról (http://www.mbgroup.hu/hu/contact){.more-link} Csinálja mindenki azt, amit elvárnak tőle _ Dr. Baneth Péter_, a McMillan & Baneth Vezetési Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója bemutatta a Recovery Management programot, aminek a lényege, hogy a cégvezetés által megfogalmazott alap-vető paradigmát végigvigyük a szervezeten, és minden egyes munkatárs számára egyértelművé vál-jon, mi a feladata, és ezt hogyan valósítsa meg. Ha a rendszer jól működik, mindenki azt csinálja, amit elvárnak tőle.

A reziliencia/pszichikai ellenálló képesség manapság kulcskérdés

Dr. Bodó Péter szakértő, coach, az Európai Coaching Szövetség alelnöke szerint a jó stratégiát a vezető munkatársaival együtt alakítja ki, hiszen velük együtt kell megvalósítania. A szervezeti reziliencia viszonylag ú j fogalom, amire most nagy szükség van. Ez arról szól, hogy milyen ellenállóképességgel rendelkezik egy szervezet ahhoz, hogy megoldja a gazdasági, pénzügyi, humán problémáit. Új normalitásról beszélhetünk, vagyis a vírushelyzet megszűnése után már biztos nem áll vissza az élet a régi kerékvágásba.

A válság, mint katalizátor

A résztvevőket leginkább a home office, távmunka során felmerült szervezési, szabályozási és kommunikációs kérdések, a rendszer előnyei, hátrányai, jövője foglalkoztatta. Megállapításra került, hogy a válság egyfajta katalizátorként működik, felgyorsítja a folyamatokat, továbbá, hogy bizalom és motiváció nélkül éles versenyhelyzetben nem lehet nyerni.

Amennyiben többet szeretne megtudni RCM programunkról, kattintson ide:

Keresés


Minden időben aktuális, de MOST különösen!

Változások menedzselése

A működés külső és belső feltételei soha nem változtak olyan gyorsan, mint napjainkban. Társaságunk szakértői támogatást nyújtanak változások megtervezésére és bevezetésére. Kiemelten foglalkozunk változások menedzselésével, kultúraváltással, üzleti stratégiák korszerűsítésével, teljesítményértékeléssel és nem pénzügyesek pénzügyi képzésével.

  • SZERVEZETFEJLESZTÉS

Vállalatok működésének racionalizálása, fejlesztése, hatékonyságuk növelése

  • KULTÚRAVÁLTÁS

Szervezeti kultúra felmérése, korszerűsítése

  • ÜZLETI STRATÉGIA KORSZERŰSÍTÉSE

Amikor a kisebb változások után eljön a teljes stratégiaváltás ideje

  • VÁLTOZÁSMENEDZSELÉS

"Semmi nem állandó, csak a változás"

  • PÉNZÜGY NEM PÉNZÜGYESEKNEK

Termelésben,fejjelsztésben, összeszerelésben dolgozó vezetőknek

  • TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELÉS

A vállalati kultúra és az egyéni igények összhangjának megteremtése a közös célok elérésére