Teljesítményértékelés

A teljesítményértékelés (Performance Appraisal)

olyan rendszer, amely egy szervezetben működő munkatársak szervezetre gyakorolt hatását, munkájuknak általános minősítését teszi lehetővé.

A rendszer felűről-lefelé, az un. vízesés elven működik, miközben a rendszer működéséhez kapcsolódó információk lentről-felfelé áramlanak. A rendszer szorosan kapcsolódik a stratégia által meghatározott célokhoz, lényegében azokat bontja le (deployment). Tapasztalataink (Alcoa-Köfém, Antenna Hungária, Magyar Alumínium Zrt.) szerint az általunk kidolgozott és többször korszerűsített rendszer mind a szervezet, mind a munkatársak elégedettségét és hatékonyságát jelentősen növeli.

A teljesítményértékelés a vállalati kultúra és az egyéni igények összhangját hivatott biztosítani a közös célok elérésére.

A teljesítményértékelés lépései:

  • Teljesítményértékelési rendszer (vállalati, egyéni, integrált) kidolgozása

A rendszer (Performance Appraisal) adott vállalatra illesztése, projektterv

  • Elfogadtatása

A teljesítményértékelés és vállalati kultúra összhangjának biztosítása

  • Bevezetés, visszacsatolás, véglegesítés

A bevezetés és megvalósítás Kotter 8 lépés alapján, fázisok utáni visszacsatolással

****Amennyiben többet szeretne megtudni "Teljesítményértékelés" programunkról, vegye fel a kapcsolatot velünk telefonon (+36 62 426 655) vagy írjon nekünk!****

Keresés


Tréningek angolul is

Vezetőfejlesztés több mint 30 nagyvállalatnál! Hazai és nemzetközi nagyvállalatok részére tartunk vezetői képzéseket, tréningeket magyar és angol nyelven!

Vezetői tréningek


Speciális szolgáltatásaink


GINOP/VEKOP képzési támogatás pályázatok beadási határideje elnpaolva!

A "Munkahelyi képzések támogatása ...." pályázatok beadási határidejét bizonytalan ideig elhalasztották a nagyszámú ügyfélszolgálati megkeresés miatt. A felhívásokat felülvizsgálják és pontosítják. A módosításokról és a beadás új időpontjáról közlemény ad majd tájékoztatást, a www.palyazat.gov.hu oldalon.