Situational képzések

Helyzetfüggő/helyzetorientált megközelítés gyakorlati alkalmazása

I. Situational Leadership© (Helyzetorientált Vezetés, Helyzetfüggő vezetés)

Helyzetfüggő/helyzetorientált megközelítés gyakorlati alkalmazása - gyakorlati vezetési modell vezető/beosztott magatartására eltérő helyzetekben

A Helyzetorientált Vezetés olyan fejlesztő program és módszer, mely a vezetői eredményességet szolgálják a leghatékonyabb vezetési stílusok megválasztásával.

Miben más

A vezetőképző programok általában a vezetői készségek fejlesztését (kommunikáció, vezetés-pszichológia stb.) helyezik középpontba, s nem fordítanak kellő figyelmet arra, hogy a beosztottak mikor és hogyan igényelnek vezetői támogatást feladataik elvégzéséhez. A Helyzetorientált Vezetés program a beosztottak adott feladathoz szükséges felkészültségét hozza összhangba a várhatóan legsikeresebb vezetési stílus kiválasztásával.

Történet és elismertség

„Helyzetorientált” megközelítés a gyakorlati tapasztalat oldaláról vált az üzleti tudás részévé, és bekerült a világ vezető üzleti képzéseibe. Alapja a magatartástudományokból ismert kontingencia elmélet, melynek modelljét (először a vezető/beosztott viszonyra vonatkoztatva) dr. Paul Hersey és Blanchard dolgozta ki a 70-es évek elején Amerikában. A modell szellemében közel 10 millióan fejlesztették készségeiket szerte a világon, Japántól Latin-Amerikáig, Svédországtól az Egyesült Államokig. A helyzetközpontú megoldás az elmúlt 40 év üzleti gyakorlatának egyik legelfogadottabb szemléletévé vált.

A képzés várható eredményei

A Helyzetorientált Vezetés módszereinek elsajátításával a vezetők képessé válnak a saját, és az adott helyzetben felmért beosztotti felkészültséghez igazodó vezetői stílusuk kialakítására, megválasztására, az ehhez szükséges kompetenciáik felmérésére, fejlesztésére.

Mit profitál az Ön cége

A vezetők a módszer alkalmazásával megteremtik a szervezetben a hatékony vezetés kultúráját, így felszabadulnak a nem vezetői feladatok terhei alól. A beosztottak elégedettebbek és motiváltabbak lesznek, mivel igény szerinti támogatást kapnak munkájuk sikeréhez.

II. Situational Selling (Helyzetfüggő eladás)

Gyakorlati kommunikációs modell nagyértékű eladásokhoz a vevő/eladó magatartására

A program célja, hogy az értékesítésben dolgozó résztvevők megismerjék az eladástechnika legfejlettebb ágának, a kontingencia alapú eladásnak a módszereit és gyakorolják technikáit, ill. meghatározzák vevőik vásárlási hajlandóságát és saját eladási stílusukat, tudatosan alkalmazzák a Helyzetorientált Eladás® módszereit, végső soron növeljék értékesítési hatékonyságukat.

Tekintse meg képzési referenciáinkat!

Amennyiben szeretne többet megtudni Helzyetorientált képzéseinkről, vegye fel a kapcsolatot velünk telefonon (+36 62 426 655) vagy írjon nekünk!

Keresés


Speciális szolgáltatásaink


Képzési referenciáinkból

Vezetőfejlesztés több mint 30 nagyvállalatnál! Hazai és nemzetközi nagyvállalatok részére tartunk vezetői képzéseket, tréningeket magyar és angol nyelven!

Vezetői tréningek

További képzési referenciáink