Situational képzések

Helyzetfüggő/helyzetorientált megközelítés gyakorlati alkalmazása

I. Situational Leadership© (Helyzetorientált Vezetés, Helyzetfüggő vezetés)

Helyzetfüggő/helyzetorientált megközelítés gyakorlati alkalmazása - gyakorlati vezetési modell vezető/beosztott magatartására eltérő helyzetekben

A Helyzetorientált Vezetés olyan fejlesztő program és módszer, mely a vezetői eredményességet szolgálják a leghatékonyabb vezetési stílusok megválasztásával.

Miben más

A vezetőképző programok általában a vezetői készségek fejlesztését (kommunikáció, vezetés-pszichológia stb.) helyezik középpontba, s nem fordítanak kellő figyelmet arra, hogy a beosztottak mikor és hogyan igényelnek vezetői támogatást feladataik elvégzéséhez. A Helyzetorientált Vezetés program a beosztottak adott feladathoz szükséges felkészültségét hozza összhangba a várhatóan legsikeresebb vezetési stílus kiválasztásával.

Történet és elismertség

„Helyzetorientált” megközelítés a gyakorlati tapasztalat oldaláról vált az üzleti tudás részévé, és bekerült a világ vezető üzleti képzéseibe. Alapja a magatartástudományokból ismert kontingencia elmélet, melynek modelljét (először a vezető/beosztott viszonyra vonatkoztatva) dr. Paul Hersey és Blanchard dolgozta ki a 70-es évek elején Amerikában. A modell szellemében közel 10 millióan fejlesztették készségeiket szerte a világon, Japántól Latin-Amerikáig, Svédországtól az Egyesült Államokig. A helyzetközpontú megoldás az elmúlt 40 év üzleti gyakorlatának egyik legelfogadottabb szemléletévé vált.

A képzés várható eredményei

A Helyzetorientált Vezetés módszereinek elsajátításával a vezetők képessé válnak a saját, és az adott helyzetben felmért beosztotti felkészültséghez igazodó vezetői stílusuk kialakítására, megválasztására, az ehhez szükséges kompetenciáik felmérésére, fejlesztésére.

Mit profitál az Ön cége

A vezetők a módszer alkalmazásával megteremtik a szervezetben a hatékony vezetés kultúráját, így felszabadulnak a nem vezetői feladatok terhei alól. A beosztottak elégedettebbek és motiváltabbak lesznek, mivel igény szerinti támogatást kapnak munkájuk sikeréhez.

II. Situational Selling (Helyzetfüggő eladás)

Gyakorlati kommunikációs modell nagyértékű eladásokhoz a vevő/eladó magatartására

A program célja, hogy az értékesítésben dolgozó résztvevők megismerjék az eladástechnika legfejlettebb ágának, a kontingencia alapú eladásnak a módszereit és gyakorolják technikáit, ill. meghatározzák vevőik vásárlási hajlandóságát és saját eladási stílusukat, tudatosan alkalmazzák a Helyzetorientált Eladás® módszereit, végső soron növeljék értékesítési hatékonyságukat.

Tekintse meg képzési referenciáinkat!

Amennyiben szeretne többet megtudni Helzyetorientált képzéseinkről, vegye fel a kapcsolatot szegedi vagy budapesti irodánkkal a megadott elérhetőségeken, vagy írjon nekünk!

Keresés


Speciális szolgáltatásaink

       - Szervezetfejlesztés

       - Teljesítményértékelés

       - HR folyamatok elemzése


Képzési referenciáinkból

Vezetőfejlesztés több mint 30 nagyvállalatnál! Hazai és nemzetközi nagyvállalatok részére tartunk vezetői képzéseket, tréningeket magyar és angol nyelven!

Vezetői tréningek

További képzési referenciáink