Középpontban az operatív vezetők

HR szakmai napot szerveztünk

2016. június 23-án a McMillan & Baneth Kft. Székesfehérváron tartott szakmai napot, ahová a régió termelő nagyvállalatainak HR vezetőit és képzési munkatársait hívtuk meg tapasztalatcserére.

Dr. Baneth Péter a cég ügyvezető igazgatója bevezetőjében elmondta, hogy a középvezetők kevésbé látványos szerepet kapnak a cégek életében, mint a felsőbb vezetők, holott nagyon sok múlik rajtuk, hogy a szervezet sikeresen működjön és teljesítsen. Azért is szerveztük ezt a szakmai napot, hogy rávilágítsunk az operatív vezetők képzésének fontosságára. A problémákat felismerve készültek el képzéseink, amelyek gyakorlati kipróbálása megtörtént és több vállalatnál sikeresen bevezetésre került.

Dr. Baneth Péter

Dr. Baneth Péter

Demény Zita, az Alcoa-Köfém Kft. HR vezetője és Európai Oktatási vezetője mutatta be a Műszakvezetői kiválóság programot, mely a személyek közötti-, a technikai- és az alapvető üzleti képességekre fókuszál a munkavállalói elkötelezettség növeléséért és a csapatok teljesítményének fejlesztéséért. Ez a fejlesztő tréning a Coaching és Mentoring programmal együtt elősegíti a vezetők képességfejlesztését és tudásszintjének növelését. Megalkották a kompetenciamátrixot, mely az öt legfontosabb, művezetőkkel szembeni elvárást foglalja össze. Mindezt támogatják az évente elvégzett, önértékelések, dolgozói elégedettségmérések és a vezetői készségértékelések. Nagyon fontos megértetni a művezetőkkel, hogy van lehetőség a fejlődésre és ez az ő munkájukat is könnyebbé teszi. Kiemelte, hogy a program sikerének záloga a támogató környezet és az attitűdváltás.

Sinka Judit a z Electrolux Lehel Kft. HR vezetője a cég vezetői modelljét mutatta be. A program megfogalmazza a HR küldetését is: „A megfelelő emberek a megfelelő munkakörökben jelentik a különbséget.” Az Electrolux a vezetői kulcskompetenciákat két fő csoportra, az üzleti vezetőkre, ill. a csapatvezetőkre határozza meg. Ezek közül öt-hatot mindig vizsgálnak kiválasztáskor, illetve teljesítményértékeléskor. Sinka Judit beszélt a vezetővé válás nehézségeiről; többek között a kettős nyomásról, az elmagányosodásról és a vezetői eszköztár hiányáról. A rendszeres felmérések és vizsgálatok egyértelműen kihozták, hogy négy olyan kompetencia van, amely mindenkinél erősítésre szorul, ezek a motiválás, döntéshozás, kommunikáció és az analitikus gondolkodás. Ezt kiegészítette még azzal, hogy beosztástól függetlenül fontos, hogy a dolgozó érezze, hogy nincs magára hagyva.

Dr. Tarnóczi Richárd és Nagy Krisztián trénerek

Dr. Tarnóczi Richárd és Nagy Krisztián trénerek

Nagy Krisztián és_ Dr. Tarnóczi Richárd_, a McMillan & Baneth trénerei konkrét példákkal illusztrálva mutatták be az Operatív vezetők kompetenciafejlesztése programot, mely az előadók által is szóba hozott problémákra nyújt megoldást. Végül Dr. Karikó Klára cégünk tréningfejlesztő tanácsadója Fiatal vezetők igényei címmel bemutatta a még fejlesztés alatt álló MB HR adatbázist. A résztvevők javaslataikkal segítették munkánkat a programot nagyvállalati igényekre igazítani.

Keresés

Egyik büszkeségünk

Szent István tér: Szent István téri víztorony és tér-rehabilitáció projekt során Szeged egyik központi terének rekonstrukciójára került sor. További projektjeink Tekintse meg további projektjeinket