Izgalmas gondolatok hangzottak el Vigyázz! Kész! Újraindítás! online rendezvényünkön

_„Vigyázz! Kész! Újraindítás!” _címmel a május 21-én online workshopot szervezetünk, melynek célja annak megvitatása volt, ki hogyan látja és éli meg a járvány következtében kialakult helyzetet, milyen tapasztatok, megoldások, „jó gyakorlatok” születtek. Volt, aki szerint a cégeknek hirtelen síkfutásról gátfutásra kellett váltaniuk, míg más úgy gondolja, hogy humánforradalom előtt állunk.

Dr. Baneth Péter a McMillan & Baneth Vezetési Tanácsadó Kft ügyvezető igazgatója elemezte a kialakult gazdasági helyzetet. Véleménye szerint az a legszomorúbb, hogy 300.000 felett van az aktív állás-keresők száma, a cashflow csapda pedig közel 400.000 céget fenyeget - ők max. 1-3- hónapos tartalék-kal rendelkeznek. A gépjármű összeszerelő üzemeket három csapás sújtja: a gépkocsi eladások zuhanórepülése, az alkatrész beszállítással kapcsolatos nehézségek, és a forintárfolyam egekbe szökése. Míg korábban a profitnövelés volt a cél, most a biztonság és a túlélés került előtérbe, sokszor akár a profit terhére. Ami a változások termelő cégekre vonatkozó közvetlen hatását illeti, vannak olyan folyamatok, amelyek áthatják a teljes céget: informatikai rendszerek, HR rendszerek, pénzügyi rendszerek, szállítmányozás, logisztika. Kisebb-nagyobb mértékben majdnem minden területet érintenek a változások, de a HR rendszereknél van a legnagyobb szükség a változások támogatására. A változásokat nem lehet egy-egy területre korlátozni, hatásuk egymással összefügg. Bátran kimondhatjuk, hogy nagy változások közepén vagyunk, ami lehet, hogy akkora lesz, mint az első ipari forradalom, lehet, hogy akkora, mint az informatikai forradalom, és lehet, hogy úgy fogják hívni, humánforradalom.

Virágh Miklós a Kantar Millward Brown nemzetközi cég magyarországi irodájának vezetője beszélt a március közepétől 50 országban végzett felméréseikről. Eszerint nemzetközi összehasonlításban a magyar emberek kevésbé aggódnak az egészségükért, inkább a járvány gazdasági hatásaitól tartanak jobban. Mindenhol nagy nyomást tesz a vállalati menedzsment vállára, hogy a járvány elsődleges és másodlagos hatásai mellett ugyanúgy teljesíteni kell a kötelező feladatokat (éves tervek készítése, prioritások felállítása, digitalizáció, robotizáció stb.). Ez olyan mintha anélkül, hogy bárki is szólt volna, síkfutásról gátfutásra kellene hirtelen váltani, miközben ugyanannyi idő áll rendelkezésre. A résztvevők beszámoltak arról, kinek milyen tapasztalata van a home officeról, kinél milyen intézkedéseket vezettek be, és mi vezetett sikerre az elmúlt hónapokban. Volt, aki szerint e kialakult helyzet a magyar munkakultúrát alapjaiban változtatja meg. A kommunikáció jelentőségét többen is kiemel-ték. Nagyon fontos a távmunkában lévő emberekkel a napi kommunikáció. A folyamatos tájékoztatás, intenzív kommunikáció segít megőrizni a munkavállalói bizalmat is, nemcsak a home officeban dolgozóknál. A munkatársakban a bizalom alapvetően megrendült, de nem a cégben, hanem az egész szituációban, hogy az ember és a munka mennyire törékeny egy ilyen krízisben. Hamarosan folytatjuk online rendezvénysorozatunka The Road to Recovery címmel, ahol a felvetett problémákra állítunk össze megoldási javaslatokat.

Keresés


Minden időben aktuális, de MOST különösen!

Változások menedzselése

A működés külső és belső feltételei soha nem változtak olyan gyorsan, mint napjainkban. Társaságunk szakértői támogatást nyújtanak változások megtervezésére és bevezetésére. Kiemelten foglalkozunk változások menedzselésével, kultúraváltással, üzleti stratégiák korszerűsítésével, teljesítményértékeléssel és nem pénzügyesek pénzügyi képzésével.

  • SZERVEZETFEJLESZTÉS

Vállalatok működésének racionalizálása, fejlesztése, hatékonyságuk növelése

  • KULTÚRAVÁLTÁS

Szervezeti kultúra felmérése, korszerűsítése

  • ÜZLETI STRATÉGIA KORSZERŰSÍTÉSE

Amikor a kisebb változások után eljön a teljes stratégiaváltás ideje

  • VÁLTOZÁSMENEDZSELÉS

"Semmi nem állandó, csak a változás"

  • PÉNZÜGY NEM PÉNZÜGYESEKNEK

Termelésben,fejjelsztésben, összeszerelésben dolgozó vezetőknek

  • TELJESÍTMÉNYÉRTÉKELÉS

A vállalati kultúra és az egyéni igények összhangjának megteremtése a közös célok elérésére