Április 22-től lehet pályázni önkormányzati energetikai fejlesztésekre

„Összesen 89,1 milliárd forint értékben két energetikai felhívás jelent meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében önkormányzati energetikai fejlesztésekre – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t. Az államtitkár szerint 59,9 milliárd forint áll rendelkezésre az önkormányzati épületek hőszigetelésének korszerűsítésére, épületgépészetének fejlesztésére, valamint a megújuló energiaforrások fokozottabb kihasználására.

A megyei, települési, illetve nemzetiségi önkormányzatok, valamint a tulajdonukban álló intézmények, épületek, infrastrukturális létesítmények fosszilis energiahordozóktól való függésének csökkentésére 29,2 milliárd forintos keretösszegű felhívás jelent meg – ismertette.

Megújuló energetikai fejlesztésekre is lehet pályázni

A pályázat célja az épületek saját energiaigényének megújuló forrásokból nyert energiával történő kielégítése, amennyiben az egyes beruházások a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázkibocsátás csökkentését szolgálják. A fejlesztések eredményeképpen helyi termelési folyamatok is beindulnak, így közvetetten új munkahelyek jönnek létre – mondta.

Hozzátette: a támogatási kérelmeket április 22-től szeptember 30-ig nyújthatják be a önkormányzatok – kivéve a megyei jogú város önkormányzatát – önállóan, vagy konzorciumi formában.”

(Forrás:Csaknem 90 milliárd forint önkormányzati energetikai fejlesztésekre; Nemzetgazdasági Minisztérium; 2016. március 24.)

A McMillan & Baneth csapata nagy tapasztalattal rendelkezik önkormányzati projektek menedzselésében a pályázatírástól egészen a megvalósításig. Készséggel állunk rendelkezésére az ország egész területén.Kérdés esetén hívja szegedi irodánkat a 62/426-655 telefonszámon, vagy írjon nekünk itt vagy az mbgroup@mbgroup.hu e-mail címre!

Keresés


Referenciáinkból

Szeged elektromos tömegközlekedés-fejlesztése

A projekt pénzügyi menedzselési feladatainak ellátásában vettünk részt.

Szeged elektromos tömegközlekedés projekt

További referenciáink